Идеята, ученическото самоуправление в СОУ „Христо Ясенов” да разшири периметъра с участието на техни ученици в управлението и на Общината се посрещна с интерес и съпричастност от страна на общинското ръководство.
Преди да седнат на новите си „работни места” в Общинска администрация учениците бяха посрещнати радушно от тези, които предстоеше да бъдат сменени – кметът инж. Богомил Георгиев, неговите заместници инж. Стефан Борисов и Росица Христова и секретарят инж. Тихомир Иванов. Присъства и председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов. Учениците дойдоха заедно с директорката на гимназията Светла Вълова и заместничката й Росица Цветкова.
В залата на Общината се проведе взаимното представяне на титулярите и техните „заместници”. Ето какво каза при посрещането кметът инж.Богомил Георгиев: „От мое име, като кмет, и от името на моя екип искам да ви приветствам с добри дошли в сградата на Община Етрополе. И да ви пожелая ползотворен ден, за да видите как работи администрацията на общината за издигане благоденствието на нашите жители. Във ваше лице виждам едни чудесни млади хора с много енергия и живот, с мотивация за работа. Желая ви един ден да ни смените наистина.”
Наш представител разговаря с младите дами, дръзнали да седнат на „най-горещите” столове на общината. Това не ги смущаваше ни най-малко и, както каза Поля Мицева, „столът на кмета е много удобен”. Удобно се настаниха и останалите заместници.
Ето в обобщен вид отговорите на въпросите, „харесва ли ви града и какво още бихте направили за младите хора, за да не го напускат?”: 
- Да, градът ни харесва, израснали сме тука и ще останем да живеем в Етрополе.
- За младите хора може да се направи още за запълване на свободното им време със смислени занимания, за да не ходят по кафенетата само. Да се направят повече клубове, където младите хора да се срещат, да комуникират, да разменят идеи.
- Би могло да се работи за създаване на повече работни места. И сега възможностите за работа и за живот не са малко, но винаги може да се направи още нещо. Ако тези, които са напуснали имат желание и сърцето им тегли насам, да се върнат отново в Етрополе.
- Трябва да се оправят още улиците, центърът може да се разрасне.
- Това, което виждаме сега в Общината не е както изглежда отстрани. Много интересно е, но е и много по-трудно и много по-различно от  представата ни за работата тук.
И още, Поля Мицева сподели, че един ден би поработила по въпроса да бъде наистина кмет на Община Етрополе. Да й го пожелаем, както и на останалите, които днес се престрашиха и за един ден работиха на най-важните и най-отговорни постове.