На 12 март (събота) в столичната зала "Универсиада" баскетболната общественост в България ще даде своя принос в помощ възстановяването на Георги Огнянов - Макарона.

За целта в спортния комплекс в столицата един срещу друг ще се изправят отборите на журналистите и сборен национален тим на България от 80-те 90-те години на миналия век.

Както е известно в периода 11-13 март 2011 година в зала "Универсиада" ще се проведе Финалната осмица на турнира за Купата "Леденика - България" при мъжете. Именно на 12-и ще се изиграе срещата за 3-4 място, а малкият финал ще бъде предшестван от приятелската среща между представителите на медиите и бившите национали.

Тазгодишният мач ще бъде продължение на изиграния двубой между журналисти и БФБаскетбол през март 2010 година в Ямбол, но този път акцентът ще бъде върху благотворителността.

Постъпленията от билети от съботния ден ще отидат за рехабилитацията и адекватното лечение на спортиста.

Георги Огнянов - Макарона е петкратен републикански шампион по джудо и многократен по самбо, състезател и студент в НСА "Васил Левски". Георги получи тежка травма на Световното първенство за студенти по самбо в Чехия (22-24 октомври 2010 година). Диагнозата на спортиста е строшен 5-и и спукан 6-и шиен прешлен.


В СЛУЧАЙ ЧЕ ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ И/ИЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕТЕ СЪС СРЕДСТВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ГЕОРГИ ОГНЯНОВ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЕДНАТА БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: ОББ АД
Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430
BIC CODE: UBBS BGSF
Титуляр на сметката: MАРИЯ ОГНЯНОВА