С гол две минути преди края на Пандев Интер победи Байерн като гост с 3:2 и се класира на четвъртфинала в Шампионската лига. С много пресметливост италианците „излъгаха” противника си, който ги мачкаше в по-голямата част от срещата.

Така Интер продължава защитата на титлата си, а реваншът на Байерн за загубения финал през миналия сезон не се състоя. Победата с 1:0 от първия мач остана безпредметна за германците.

Луис ван Гаал имаше всичките си футболисти на разположение и направи нова промяна в защитата – двойката централни бранители този път бяха ван Буйтен и Брено. Това е 16-ти различен вариант на отбраната на Байерн този сезон.

Треньорът на Интер Леонардо не можеше да разчита на най-добрите си играчи. От групата отпаднаха Хавиер Санети, който има травма от последната тренировка, и Диего Милито, който въпреки някои очаквания, че би могъл да е готов, не бе възстановен.

С минута мълчание преди мача всички на стадиона почетоха жертвите от земетресението и последвалото още по-страшно цунами в Япония.

Мачът започна във вихрено темпо и още в 4-ата минута Интер вкара гол! Пандев изведе отляво Ето'о, който с удар по диагонал през краката на вратаря Крафт прати топката в мрежата – 0:1 и резултатът от двете срещи вече бе равен.

При попадението обаче останаха големи съмнения за засада.

Байерн наложиха силна преса с много тичане и бързо натикаха италианците в тяхната половина. В 9-ата минута Рибери изведе Гомес в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

Силната игра на крилата на германците Робен и Рибери създаваше постоянно напрежение пред вратата на Интер. Натискът бе осезаем и даде бързо резултат.

В 21-ата минута Робен направи скоростен пробив отдясно и шутира. Вратарят Жулио Сезар опита нескопосано да хване топката, но я изпусна към Марио Гомес, който с гръб към вратата стреля назад и взриви стадиона – 1:1.

Както и в първия мач вратарят на Интер бе с огромна вина за гола. Тогава пак Робен би, Сезар изпусна, а Гомес реализира – какво повторение!

Последваха нови удари към вратата на Интер, но този път Жулио Сезар парира опитите на Робен и особено на Марио Гомес. Превъзходството на германците беше голямо, те печелеха всяка първа топка и обсаждаха противника.

И обратът стана пълен – в 31-ата минута блестящият Робен нахлу този път отляво, Лусио закъсня да го пресрещне и не спря успоредния пас, той бе отклонен от Мота право към Мюлер, който елегантно прехвърли вратаря – 2:1 за Байерн!

Минути след това Франк Рибери можеше да реши всичко като изскочи сам срещу Жулио Сезар, който обаче този път успя блестящо да отрази удара в корнер. Байерн газеше тотално противника.

В 39-ата минута страхотен пас на Рибери изведе Гомес, който от малък ъгъл пусна топката покрай вратаря, тя мина по голлинията, а след опита за изчистване на Ранокия закъснелият шпагат на Мюлер я прати в гредата.

Три минути по-късно Ранокия направи грешка и Робен от малкото поле изпусна пореден „стопроцентов гол”. Байерн можеха само да съжаляват, че не разгромиха Интер още до почивката.

През втората част баварците заиграха по-предпазливо, което позволи на Интер да направи няколко хубави акции. Байерн обаче контраатакуваха с висока скорост и в 62-ата минута Жулио Сезар отби великолепно воле на Гомес.

Минута по-късно късметът на италианците проработи и с премерен удар от нищото Снайдер изравни – 2:2. Изведнъж интригата се върна с пълна сила в мача.

Голът постъписа домакините, на два пъти Интер можеше дори да поведе, но меле и после удар на Пандев нямаха успешен завършек.

Впоследствие двата отбора заиграха предпазливо във взаимно дебнене – следващият гол щеше да е решаващ. И Интер го вкара - две минути преди края на мача Ето'о се разходи необезпокояван из наказателното поле и подаде към Пандев, който прати умело топката в горния ъгъл на Томас Крафт - 3:2 и четвъртфинал за Интер.

Байерн – Интер 2:3

0:1 Ето'о (4)

1:1 Гомес (21)

2:1 Мюлер (31)

2:2 Снайдер (63)

2:3 Пандев (88)

Байерн: Крафт, Лам, ван Буйтен (70-Бадщубер), Брено, Пранич, Густаво, Швайнщайгер, Робен (67-Алтънтоп), Мюлер, Гомес, Рибери

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Ранокия, Киву, Камбиасо, Станкович (51-Кутиньо), Мота, Снайдер, Пандев, Ето'о