Премиерът призова да не се правят изявления по случая Сливен различни от това, което той е казал - че гарантира на похитителя живота и здравето и правосъдието да реши до каква степен е виновен.

Борисов пристигна в парламента от Сливен, където бе тази нощ във връзка със заложническата криза.
В пленарна зала той обяви, че е завършила драмата в Сливен и последното момиче е пуснато. Информацията бе посрещната с аплаузи от депутатите.
Премиерът призова похитителят да не се притеснява, че някой ще го застреля.
И един шамар няма кой да му удари, подчерта Борисов и призова похитителят да се предаде.

В кулоарите премиерът повтори, че му гарантира, че един шамар няма да му ударят полицаите, че е дал такива указания, защото похитителят е постъпил мъжки и е пуснал жените така, както са го увещавали цяла нощ. Колкото по-бързо го направи, толкова по-добре, убеден е Борисов.

„Законът е категоричен, има адвокати, има толкова голям интерес, че няма от какво да се притеснява, че ако излезе ще бъде застрелян или унижен", каза Борисов и добави „дано ме чуе, защото цяла нощ го уговаряхме там на място и аз съм му благодарен, че пусна жените да си отидат при семействата".

Премиерът изказа поздравления към главния секретар на МВР, вътрешният министърт Цветанов, баретите от отряда за борба с организирата престъпност, психолозите и министерството на отбраната, което е предоставило необходимата техника всичко да стане бързо, безшумно и точно.

Той изказа благодарност и на медиите, но и отправи съвета в подобни случаи да съгласуват информациите си с МВР. Борисов каза, че пуснатите заложнички са много добре и че е разговарял с първите три освободени.