В днешния 26 кръг на Югозападната В група футболният отбор на Балкан не се даде лесно като гост на лидера Сливнишки герой. По типично домакински сценарий за домакините бе отсъдена дузпа и многобройни нарушения пред наказателното поле на Балкан, след едно от които бе отбелязан третия гол.

Пред близо 400 души публика на стадиона в Сливница домакините, които твърдо са се запътили към втория ешелон, получиха право да изпълнят 11-метров удар още в 9-та минута. Точен от бялата точка бе Руслан Нацев. Минута преди края на първото полувреме обаче централният нападател на Балкан Стоядин Станков изравни след удар с глава за 1-1.

Десетина минути след начолото на втората част Здравко Атанасов попусна да изведе Балкан напред. Малко по-късно това направи за "героите" Христо Петров, който обеляза с глава в 67-та минута. Четири минути след това Балкан остана с човек по-малко. Директен червен картон бе показан на Красимир Петров за стълкновение със страничния съдия, който вдигна несъществуваща засада.

В 77-та минута Кристиян Кочилов от Сливнишки герой направи 3-1 след пряк свободен удар. Крайното 3-2 оформи Райко Влъчков две минути преди края на срещата.

След мача старши треньорът на Балкан Мариян Христов каза: " Въпреки загубата като цяло съм доволен от играта на отбора. Пропуснахме обаче няколко игодни положения, които можеха да насочат срещата в друга посока. Домакините ни превъзхождаха при статичните положения. Те бяха по-високи и съумяха да се възползват от това, а и липсата на Йонко Пейков в центъра на защитата, който пропусна тази среща за пети жълт картон, както и на Стойчовски и Стоименов, си оказа влияние".