За осма поредна година Професионална гимназия по техника и мениджмънт “Христо Ботев” - Ботевград участва в инициативата “Мениджър за един ден”. 30 ученици са разпределени в различни фирми на територията на общината: ЕПИК, “Балкангаз 2000”, “Граммер”, Атлантис Нет”, “АТА компютърс" и други. Трима от тях ще се представят на национално ниво. Гергана Тодорова от 11 “д” е мениджър за един ден в “Публисъс”АД. Ваня Петкова от 12 “е” ще се запознае с работата на фармацевтичната компания “Сандоз”, а Петьо Горанов от същия клас е мениджър в централата на банка ДСК. Мястото на директор на ПГТМ “Христо Ботев” ще заеме Грета Янкова от 11 “д” клас.
Тази сутрин младите мениджъри поеха към работните места. Преди това директорът на училището инж. Добрин Христов и учителите отправиха към тях пожелания за ползотворен работен ден и отлично представяне по време на инициативата.
Организатор на инициативата “Мениджър за един ден”, която се провежда за десети път в България, е Джуниър Ачийвмънт – България. Тя е водеща организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.
Инициативата има за цел да срещне днешните управленски и бизнес лидери с техните млади последователи и предоставя възможност за обмяна на идеи и опит в рамките на един реален работен ден.