30 март 2011 г. ще бъде запомнен като най-трагичният ден за Българска Федерация Баскетбол. БФБ с дълбоко прискърбие съобщава, че днес, 30 март 2011 г., вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст внезапно ни напусна Президентът на федерацията Михаил Михов. Отиде си човекът, чието сърце бе изцяло отдадено на баскетбола. През целия си съзнателен живот, Михаил Михов гореше с огъня на играта, на която бе посветил време, средства и цялата си любов. От избирането му за президент на БФБ през 2008 г. до последния си дъх той влагаше цялата си енергия, опит и инициативност за възраждането на българския баскетбол и превръщането му в любим спорт за децата и подрастващите. Неговата кончина оставя дълбока празнота в душите на всички спортисти, треньори, клубове, школи и спортни деятели, както у нас, така и в чужбина, където той достойно представяше българските баскетболни среди.

Тежките новини се допълват и от друго трагично събитие - също днес след мъчително боледуване почина Красимира Гюрова на 57г. – национална състезателка, бронзова медалистка от олимпийските игри в Монреал през 1976г., държавна шампионка с отбора на „Академик” и дългогодишна служителка в Българска Федерация баскетбол, известна с добротата и отзивчивостта си.

Българската федерация по баскетбол изказва най-искрените си съболезнования на семействата, близките и приятелите на Михаил Михов и Красимира Гюрова.

Поклон пред светлата им памет!

Всички срещи от държавните шампионати през тази седмица ще започват с едноминутно мълчание.