Президентът Първанов ми се обади, че "Митниците" натискат президента на Федерацията по баскетбол. Надявам се, че президентът няма да каже, че това не е вярно, това каза премиерът Бойко Борисов в Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Той посочи, че единственото нещо, което е искал, е да действат по закон при проверките.


Той посочи, че четири години Алексей Петров е управлявал службите. Към днешна дата не съм зависим от никого, каза премиера. Той посочи, че както са държали Станишев сега искат и него да го държат и призова Станишев да изчака да мине проверката по давностен план.


Борисов каза - няма нито едно нещо, от което да се срамувам, което да съм направил в ущърб. Сутринта беше еврокомисар Шемета, който пред всички журналисти на брифинг в МС определи като много, много добра в момента работата ни с ОЛАФ и всички служби. Не случайно знаете и Меркел, и Орбан, и белгийският премиер, на 1 февруари ще дойде канцлерът на Австрия, който ще го потвърди, на 23 февруари г-н Ромпой ще бъде в София