На последното си заседание Общинският съвет взе решение за обявяване на конкурс за управител на болницата в Етрополе.
До участие в конкурса се допускат лица, които отговарят на следните изисквания:
1. Да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт   или лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването.
2. Да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност.
3. Да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.
Необходими документи, които кандидатите трябва да представят:
1. Заявление за участие в конкурса;
2. Документ удостоверяващ притежаването на образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт по икономика на здравеопазването.
3. Документ, доказващ най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар дентална медицина,   или   икономист;   кандидатите,   притежаващи образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина.
4. Свидетелство за съдимост.
5. Представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на МБАЛ ”Проф. д-р Александър Герчев" - Етрополе за тригодишен период.
Обявения конкурс да се проведе на три етапа:
1. Проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания
2. Разглеждане на представената от кандидатите програма за развитие и дейността на лечебното заведение за тригодишен период.
3. Събеседване с кандидатите.
Решението за обявяване на конкурса да се публикува в един централен и един всекидневник.
Документите трябва да бъдат подадени в 14 дневен срок от датата на публикуване на обявлението в Община Етрополе, гр. Етрополе, пл. "9-ти септември" №1, етаж 1-ви, Общински център за информация и обслужване на гражданите, гище "деловодство", до 16.00 часа.
Конкурсът да се проведе на 27.05.2011 год. от 10.00 часа в Община Етрополе, гр. Етрополе, пл. "9-ти септември" №1, зала № 301.