Длъжността “управител“ на МБАЛ е с три годишен мандат. През август тази година изтича договорът на настоящия управител на лечебното заведение Орлин Цветков. Предстои провеждането на конкурс. Междувременно Орлин Цветков е подал заявление за освобождаване от поста. На днешния брифинг с местните медии кметът Иван Гавалюгов съобщи, че на редовното заседание на ОбС в края на месец май ще бъде внесена докладна с предложение за провеждане на конкурс.


“Настоящи управител може да участва в конкурса. Това вече е негово решение. Заявявал е и пред нас, и пред своите колеги намерението си да заеме друга позиция в сферата на здравеопазването. Това е основният мотив в заявлението за освобождаване от длъжност“, коментира кметът Гавалюгов. Той подчерта добрата работа на Орлин Цветков като управител на МБАЛ Ботевград, доказателство за която са положителните финансови резултати, реализирани от лечебното заведение през изминалите три години. 


“Комуникацията между Общината и управлението на болницата е много добра. Резултатите са видими, най-вече по отношение на материалната база. Има проблеми, които се опитваме съвместно да решим. Основният е с недостига на медицински кадри“, каза още градоначалникът и допълни: “Не разполагам с повече информация относно някакви други мотиви, извън тези, които е споделил пред мен, а именно намерението му да започне друга работа в сферата му на здравеопазването, за която е получил конкретно предложение. Съвсем коректно и навреме ни е уведомил за това свое немерения, така че да можем да реагираме своевременно, за да продължи развитието на болницата. Имам надежди, че решението на управителя не е категорично и той ще се яви на конкурса, който ще бъде обявен през юни месец.“.