Преди работата по дневния ред участниците в последната сесия изслушаха презентацията на фирмата „Грийн форест проджект”, която  е подала инвестиционно намерение за изграждане на  инсталация  за добиване на електрически ток от възобновяеми източници, дървесен тип -  стърготини, трици, огледна сеч, санитарна сеч и оползотворяване на болните гори, паднала и неизползвана до сега дървесна маса.
Предвиждат се и инвестиции за изграждането на пътна инфраструктура в горите за осигуряването на достъп до „затворените басейни” с неизползван до сега потенциал, както и на противопожарна горска инфраструктура.
Според проекта, върху околната среда в Етрополе ще има значително подобряване на околната среда и ще допринесе до предотвратяване на все по-голямата заболеваемост на горите.
Милва Караджова представи вижданията на фирмата по проекта: „Намеренията ни за Етрополе е производството на 5 мегавата електрическа и 10 мегавата топлинна мощност енергия. Инвестицията е на стойност 15 милиона лева. В процеса на производството ще се използва като гориво за инсталацията възобновяем биоизточник -  дървесната биомаса, под формата на стърготини, трици, отгледна сеч и санитарна такава за оползотворяването на болните гори.
Заедно с това ще се създадат и над 70 устойчиви работни места с дългосрочна заетост за събирането и подготовката на дървесината за преработка. Не е необходимо да са хора с някаква специална квалификация.
При производството в атмосферата от инсталацията няма да се отделят никакви вредни емисии. Ще се добива изключително евтина топлинна енергия за отопление на сгради, за битови нужди, в оранжерии и т.н.”
Технологията на производството представи Красимир Бахчувански:
„Технологията се състои от три етапа:
І етап – обработка и подготовка на суровината.
ІІ етап – газификация на дървесната биомаса.
ІІІ етап – производство на електро и топлинна енергия. 
Ще се използва най-ниско стойностната дървесина в гората, вършината, изоставената на много места дървесна маса.
След като дървесината се надроби /тип „чипс/,  се подава на газификатора. Чрез ускоряване на процеса се получава синтетичен газ, близък до природния метан. Следва неговото очистване от твърди и други частици. Подава се към двигател с вътрешно горене, който върти генератора за получаване на електрическа енергия. От него се отделя и топлинна енергия – топла вода, която може да се използва по предназначение”.