Балкан загуби гостуването си на Рилски спортист Самоков с 27 точки разлика - 101-74, в днешния мач от 24 кръг на НБЛ. По този начин домакините запазиха шансовете си да атакуват третото място до края на редовния сезон, като разликата между тях и Балкан вече е само 2 победи.

Балканци бяха по-добри само в първата четвъртина, която спечелиха с 21-19, след като авансът им бе достигнал до 6 точки след силна серия от 8-0. През втората обаче отбелязаха само 12 точки срещу 27 на Рилски спортист и на полувремето домакините водеха с 46-33.

В третата част зелените тръгнаха да стопяват пасива си и след първите 4 минути го сведоха до 8. Последваха обаче не само няколко техни грешки, но и твърде пресилени отсъждания на реферите в тяхна вреда, като измислено неспортсменско нарушение на Иванов и несъществуващ аут на Борисов. В същото време при подобни ситуации от страна на домакините Гологанов, Томов и Марков прилагаха различен аршин и това продължи докато разликата не стана убийствена. Някои ще кажат, че е доста нелепо при такава разлика да се говори за съдийство, но който е гледал мача, знае за какво става дума.

Що се отнася до самата игра, основната разлика бе стрелбата от далечно разстояние. Самоковци вкараха цели 16 тройки от 34-те си опита, докато от Балкан бяха точни само три пъти от 17 шута. Зелените изостанаха и в борбите - 39 за Рилецо срещу 34 за Балкан.

Георги Давидов вкара най-много за Балкан - 18 точки. С 16 е Кристиян Борисов, с 13 точки и 9 борби е Крум Дойчинов, с 12 е Любомир Лилов, а Димитър Филипов има 8. С по 2 точки са Мортън, Стоев и Дундалов, Вучков не се разписа.

За победителите отново най-резултатен бе Иван Лилов, който има 22 точки. Богдан Боев отбеляза 18, Караджовски - 14, Груев - 12. С 8 точки и 14 борби е Радоевич.

Снимки - Цветелин Кръстев.