Баскетболистите на Балкан имаха огромен шанс да спечелят първия си мач от третото завъртане при гостуването на Рилски спортист. За съжаление, те  отстъпиха само с една точка разлика, и то след продължение. Резултатът е 77-76 (27-22, 10-23, 20-15, 8-5, 12-11).


 


Балканци можеха да спечелят още в редовното време. Минута и 37 секунди преди края те водеха с 64-63 с кош на Павлин Иванов. При оставаши 3.8 секунди до края обаче реферите отсъдиха съвсем пресилено нарушение в нападение на Мануел Суарес в центъра на игрището, което бе пето за чилиеца. И редовното време завърши при 65-65.


 


Баалкан започна добавеното време с 5 поредни точки на Димитър Димитров за 70-65.  33секунди до края обаче домакините поведоха с 1 точка - 75-74. Митдо Димитров обаче изведе Балкан напред скъс 76-75, но след това фаулира играч на домакините и те отново поведоха 77-76. В оставащите до края 6 секунди балканци не можаха да отбележаат и само могат да съжаляват за пропуснатия успех. 


 


За тази победа немалка роля имат и отсъжданията на реферите. Те свиреха абсолютно всяко докосване на играчите на Балкан,, като някои играчи на домакините играха доста нечисто, но не бяха санкционирани.. Особено през третата четвъртина, в която те имаха изпълнени цели 25 фаула от наказателната линия. За нарушението на Суарес в края на редовното време вече споменахме. Така че - много, много спорна победа на домакините.


 


За статистиката. Мануел Суарес бе най-резултатен за Балкан с 21 точки. Той има и 9 овладени борби. Силно играха и Димитър Димитров с 19 точки и Павлин Иванов с 16.  Много добре се представи и Никос Дипларос с 6 точки и 10 асистенции.  Новите две попълнения очевидно не бяха в синхрон и нямат особен принос. Джаксън има 6 точки, Адел не можа да се разпише.