Барселона е първият финалист в Шампионската лига за сезон 2010/11. Каталунците завършиха 1:1 у дома срещу Реал Мадрид в реванша от полуфиналите. Педро откри за домакините в 54-ата минута, Марсело изравни 10 минути по-късно.

С общ резултат 3:1 каталунците отиват на "Уембли" - стадиона, откъдето започна тяхната приказка турнира на шампионите. Именно на "Уембли" през 1992 г. Барса победи 1:0 Сампдория с продължения, за да вземе първата си КЕШ. Сега каталунците ще опитат да вземат трофея за четвърти път, след като триумфираха с него през 2006 и 2009.

Този път Барселона нямаше нужда да пуска пръскачките преди мача, за да прави топката по-бърза. Над "Ноу Камп" се сипеше истински порой.  

По-малко от 2 месеца след като претърпя операция заради тумор на черния дроб Ерик Абидал попадна в групата на Барселона за мача с Реал. Той остана на пейката. Единствената промяна в тима на каталунците в сравнение с първия мач бе включването на Иниеста, който не игра преди седмица заради травма. Той замени Сейду Кейта.

Карлес Пуйол отново бе отляво на защитата, а Масчерано действаше като централен защитник. За капитана на Барса това бе мач №100 в Шампионската лига. Той е четвъртият испанец постигнал подобно нещо след Раул, Касияс и Шави. Пуйол обаче е кадем на Барса, защото не игра при нито една от 6-те загуби на каталунците този сезон във всички турнири.

В Реал имаше доста проблеми. Липсваха наказаните Пепе и Серхио Рамос. Рикардо Карвальо бе титуляр, след като изтърпя санкция. Кака изненадващо замени Пепе в средата на терена, а Месут Йозил пък остана на пейката за сметка на Гонсало Игуаин.

Големият отсъстващ не само от терена, но и от "Ноу Камп" обаче се казваше Жозе Моуриньо. Според медиите в Испания той въобще не се е качил на автобуса от хотела към стадиона. На мястото му край тъчлинията бе помощника Каранка. Пеп Гуардиола обаче бе на линия за каталунците. Той никога не беше губил срещу Реал Мадрид на Ноу Камп. Нито като играч (7-3-0) нито като треньор (3-0-0).

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:1

1:0 Педро 54
1:1 Марсело 64

БАРСЕЛОНА: Валдес, Алвеш, Масчерано, Пике, Пуйол (90 Абидал), Бускетс, Шави, Иниеста, Педро (90 Афелай), Вия (74 Кейта), Меси

РЕАЛ М: Касияс, Арбелоа, Карвальо, Албиол, Марсело, Ласана Диара, Алонсо, Кака (60 Йозил), Роналдо, Ди Мария, Игуаин (55 Адебайор)