В понеделник започва процедура за концесиониране на бившето военно летище в Балчик.

Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на ново голф игрище край Каварна.

Премиерът и световноизвестният австралийски голфър и проектант на голф-игрища Гари Плеър прерязаха днес лентата на голфкомплекса Thracian Cliffs край Каварна.

Комплексът е разположен на площ от 164 хектара скалиста местност край морето и е най-големият спортно-туристически обект в България.

До момента в проекта са инвестирани над 160 млн. лева, изцяло български капитали.

По мое мнение, тук сме на терена на най-доброто голф-игрище в света. Имайте предвид, че това е висока оценка, каза дизайнерът на комплекса, който има зад гърба си повече от 300 осъществени проекта по целия свят.

Едно игрище за голф не е просто игрище, то е и туристическа атракция, посочи Гари Плеър и изрази увереност, че богатите бизнесмени, които идват да играят тук, няма как да не решат да инвестират в страната.

В квартал "Хаджи Димитър" на Каварна пък премиерът  откри нов колектор, изграден и с европейски средства.

Минути преди да пререже лентата, Бойко Борисов връчи разрешителното за ползване на обекта на кмета на общината Цонко Цонев.

Съоръжението е изградено със средства по оперативната програма "Околна среда", проектът е на стойност 9 400 000 лева.

Радвам се за тези близо 4000 души, които живеят в квартала, че имат улици, че имат канализация, че има такъв облик тук, каза премиерът. Вижда се, че с общи усилия и когато има работещ кмет, нещата се случват. Ние обичаме да правим нещата знаково, така че връчвам разрешението за ползване им, добави министър-председателят и връчи на кмета на общината Цонко Цонев документа.

Цонко Цонев се пошегува, че ромският квартал „Хаджи Димитър" е толкова добре благоустроен, че туристите често го бъркат с центъра на Каварна и тръгват из него.

Премиерът Борисов обеща още следващия програмен период, заедно с автомагистрала "Хемус", да бъде готов и четирискоростен лентов път Варна-Шабла-Констанца.