Продавачки от столичен бутик пропищяха от дъщерята на Искра Радева - Елена Станулова, която ги завлякла с над 6000 лв. взимайки обувки, които не е платила.

Отежняващо вината й обстоятелство е, че тя наскоро стана и ВИП длъжностно лице - от десетина дни се грижи за имиджа и програмата на министъра на транспорта в отдел "Протокол".

От 2-3 месеца Елена, или както й казват на галено Лени, е оставила почти без доходи консултант-продавачки на луксозен магазин, от който си "напазарувала" ботушки като на Марая Кери, "Джан Марко Лоренц", за около 5000-6000 лв. Хубаво, но забравила да плати. Опитвала се да припише голямата сметка на възрастното си "другарче" англичанин, който я придружавал по време на шопинга.

Една от завлечените продавач-консултантки в магазина на бул. "Витоша", Теодора Русева разказа подробно за наглостта на щерката на актрисата Искра Радева, плод на любовта й със Сергей Тричков, син на ЦК на БКП Кръстьо Тричков (един от най-приближените на Тато).

"Дойде с по-възрастен англичанин, напазарува си ботушки - 4 чифта. Първия път си ги плати, ама втория "забрави". Дадохме й ги на доверие и се надявахме, че ще мине да се издължи според уговорката ни. Пък и нали е публична личност, имахме и доверие", обяснява продавачката Теодора Русева, която е самотна майка и отглежда две деца.

Всеки един от чифтовете струвал между 1500 и 1600 лв., които в момента шефа им одържа от заплатите на Теодора и колежката й Здравка. Двете не веднъж са звъняли на безскрупулната Елена Станулова, която се оправдавала с дъртото си гадже. "Всеки ден й се обаждам. Тя ми се оправдава с англичанина. Да сме го търсели... него. Той не си вдига телефона", възмущава се консултантката.

"Не знам дали ще я съдим. Шефът удържа тези пари от нашите заплати. Нямам представа. Но я има заснета на охранителните камери как пазарува", допълва Теди. "Имаме и други наши клиенти, на които им даваме стоката на доверие. Досега с тях не сме имали проблеми. Знаете как е, обикалят хората по магазините, харесват си нещо и искат да си го вземат. Но нямат пари и понеже не са случайни лица, им се дава стоката и те поемат ангажимента да си платят на следващия ден, като изтеглят пари от банката. Нещо като ВИП версия", обяснява още продавачката.