Българският вицешампион "Левски" е пред трансферен удар с привличането на македонския център Тодор Гечевски. Високият 210 сантиметра 34-годишен баскетболист бе в състава на Македония, която направи фурор на току-що завършилия европейски шампионат в Литва, заемайки четвъртото място и съвсем малко не й достигна да спечели медал.

По време на европейското първенство Гечевски счупи ръката си и не можа да играе във всички срещи. "Този факт в никакъв случай няма да попречи на трансфера му в Левски - каза старши треньорът на "сините" Тити Папазов пред Телевизия Ботевград. - Левски е доказал, че е клуб с много висок морал. Това, че се контузи, а договорът де факто не беше подписан, не е проблем. Оттук нататък , дори да сме се колебали, моралът ни задължава да го привлечем. Друг е въпросът че няма как човек да се колебае за Гечевски. Защото смятам, че той е един от най-големите македонски баскетболисти и ще бъде много полезен за нашия отбор.

Договорката с него е станала много отдавна. Той е дал дума, а хората, които са водили разговорите, са си стиснали ръцете. Радостно е, че контузията му вече отшумява. Надяваме се след първата седмица на октомври  да започне да тренира с нас.

Преди това Гечевски ще бъде и на бенефиса на Жоро Младенов. Защото смятам, че и той, като играч на Левски, и Марин Докузовски, прекарал доста години в България, трябва да бъдат почетени. Ще използваме този голям форум, какъвто е мачът в чест на Жоро, българският баскетбол да оцени това, което направи Македония на европейското първенство. А това е нещо велико", каза Тити Папазов.