България записа срамна и тежка загуба от Аржентина с 0:3 гейма (17:25, 22:25, 22:25) във втората си среща от Група "Е" на финалите в Световната волейболна лига.

Южноамериканците демонстрираха страхотна игра, надиграха ни тотално, заслужено взеха победата и се класираха за полуфиналите.

Родните ни национали трябва сериозно да се замислят за трагичните си изяви на полето и да се надяват на чудо и въртлежка в групата, за да продължат напред в турнира.

Утре "лъвовете" излизат срещу Италия. Както е известно, вчера Казийски и компания загубиха с 2:3 от Полша, а Италия падна с 1:3 от Аржентина.

Всичко за нас може да приключи още тази вечер, ако домакините вземат чиста победа срещу "адзурите".

Аржентинците започнаха по-добре мача и успяха да дръпнат с 3:1 точки в началото на първия гейм. "Лъвовете" бързо се съвзеха, успяха да изравнят и дори да поведат с 8:7 при първото техническо прекъсване.

Това обаче бяха най-добрите неща за родните ни национали, които до края на тази част тотално бяха надиграни и разпиляни.

Южноамериканците заложиха на мощен сервиз и перфектно посрещане, което им донесе успех в този гейм и те го взеха по категоричен начин с 25:17. Тази първа част бе може би най-слабата за волейболистите ни от началото на финалите на Световната лига в Полша.

"Лъвовете" дръпнаха с 2:0 в началото на втория гейм, но аржентинците записаха три поредни точки и ни обърнаха в резултата. Последваха нови мощни атаки на южноамериканците и първото техническо прекъсване бе при 8:5 за Аржентина.

Българите се вдигнаха и направиха добри точки чрез Соколов, Казийски и Цветанов, за да се стигне до минимално изоставане - 10:11. Второто техническо прекъсване обаче дойде при 16:13 за аржентинците, които продължиха да поддържат разликата и при 21:18. До края на този гейм не се стигна до обрат - 25:22 и 2:0 за Аржентина.

Южноамериканците бързо поведоха с 4:1 в началото на третата част, но с четири поредни точки "лъвовете" обърнаха - 5:4. Първото техническо прекъсване дойде при 8:5 за нас, но след това последва трагична игра за родните национали.

Аржентинците се върнаха в гейма и второто техническо прекъсване бе при 16:14 за тях. До края българите с нищо не показаха, че заслужават да вземат поне един гейм, загубиха с 22:25 тази част и с 0:3 мача.

БЪЛГАРИЯ - АРЖЕНТИНА 0:3
(17:25, 22:25, 22:25)


БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров - Владислав Иванов-либеро (Никойлай Пенчев, Христо Цветанов)
Селекционер: Радостин Стойчев

АРЖЕНТИНА: Факундо Конте, Родриго Кирога, Себастиан Соле, Федерико Перейра, Пабло Крер, Лусиано Де Секо - Алексис Гонзалес-либеро
Селекционер: Хавиер Вебер