Google оглави за пета поредна година класацията на 100-те най-желани работодатели, изготвена от Universum. Изследователската компания се е допитала до випусниците на американските бизнес училища за това къде искат да правят кариера.Като цяло, младите кадри не търсят лесен път за развитие. Те предпочитат сложна, предизвикателна работа в компании, които не са съкрушени от световната финансова криза. Ето защо, големите финансови институции на САЩ отстъпват челните места в класацията на инженерингови и технологични компании, обобщават от Universum.

След Google, на второ място в рейтинга се нарежда консултантската компания McKinsey, а хай-тек гигантът Apple заема трета позиция. Goldman Sachs е четвърта, а челната петица допълва Boston Consulting Group.

Интернет мастодонтите Facebook и Amazon са класирани съответно на 7-мо и 8-мо място. JPMorgan и Nike пък заемат последните две места в Топ 10 на най-желаните работодатели.

Водещи банки ката Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup, Merrill Lynch и Deutsche Bank са извън втората и дори третата десетка. В предходното издание на класацията от март т.г. отново първи беше Google, с подгласници Apple и Walt Disney.