Конфликтът между вицепрезидента на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и президента на ФИФА Сеп Блатер гори с пълна сила. Бившият нападател вече на няколко пъти разкритикува работата на швейцареца, а сега за пореден път поиска  реформи в организацията.

Румениге дори сравни Блатер с бившия президент на Египет Хосни Мубарак и го предупреди, че може скоро да напусне шефското място във ФИФА. "Мубарак също не си е представял преди една година, че ще бъде свален от поста. Блатер няма добър имидж. Президентът на ФИФА трябва да поема отговорността за това, което става в организацията. От него зависи там да се действа коректно, сериозно и чисто", сподели Румениге.

"Клубовете не са доволни. ФИФА и УЕФА се нуждаят от клубовете, за да направят Световно и Европейско първенство. Но клубовете не се нуждаят от това. Теоритично ние можем да играем Бундеслига и Шампионска лига и без федерации. Блатер казва, че иска да променя, но само фактът, че никой не му вярва, казва всичко, което трябва да знаете. Няма повече да приемам да ни ръководят хора, които не работят честно", каза шефът на баварците.