Samsung назначи бившия топ мениджър от HP Раймонд Ва - вицепрезидент на подразделението за персонални компютри в корпорацията от Пало Алто. Той ще отговаря за продажбите на компютри в корейския ИТ гигант, съобщи digitimes.com.
ОЩE ПО ТЕМАТА
    
Samsung отрече за сделка с HP
Samsung обнови мобилната си платформа
Samsung може да купи РС бизнеса на Hewlett-Packard
Google амбицира Samsung да развива Bada
HP прекратява WebOS бизнеса

Същевременно, Samsung отрече слуховете, че иска да купи РС бизнеса на HP. По-скоро компанията ще се опита да придобие подразделението за  WebOS на HP, за да конкурира Apple и Google при мобилните операционни системи.

Според анализатори, покупката на WebOS може да разшири значително пазарните перспективи за Samsung. Допълнителен стимул за подобна сделка с HP е поглъщането на Motorola Mobility от Google и Motorola, което може да отслаби позициите на останалите производители на мобилни телефони.

Samsung е основен партньор на Google по линия на Android. След сделката с Motorola, която също залага на Android устройства, корейската компания обяви курс към засилване влиянието на собствената мобилна платформа Bada.

Спекулациите за поглъщане на части от HP пък избуяха, след като най-големият производител на компютри в света обяви, че прекратява бизнеса с WebOS устройства и планове за частично или пълно отделяне на РС подразделението си.