Община Ботевград ще сключи едногодишен договор с ромското радио „Ауреа” за ефирно време с продължителност 60 минути на месец. Медията ще излъчва „текстова и гласова информация за различни събития” в Ботевградския край. Срещу услугата ще получава възнаграждание в размер на 480 лева месечно /без включен ДДС/ от общината. 
Решението за сключване на договор с радиото бе взето на последното редовно заседание на ОбС, което се проведе на 20 септември. Преди гласуване на предложението, общинският съветник Иван Гавалюгов попита дали радиото има ефирно покритие на територията на община Ботевград. В отговор зам.-кметът Красимир Андреев каза: „Общината имаше такъв договор преди две години. Направили сме проучване, всичко е редовно и няма пречки да сключим договор.”.
„Слушам всички радиа, които имат честота в Ботевград, но не съм попадал на радио „Ауреа”. Имам информация, че то излъчва на територията на Пирдоп. Ако няма ефирно покритие на територията на община Ботевград, тогава какъв е смисълът да се сключва договор с това радио и да се отпускат тези средства?!”, каза Гавалюгов и попита: „Ако някой в залата знае на каква честото излъчва радио „Ауреа” на територията на общината, нека да каже?”. Зам.-кметът Андреев отговори, че честота ще бъде оповестена допълнително.
Съветникът Антон Стоянов изрази мнение, че няма доказателства за законността на радиото, след като към докладната не е приложено копие от лиценз.

Срещу предложението за сключване на договор между община Ботевград и радио „Ауреа” гласуваха: арх. Димитър Маринов, Петя Кочкова, Антон Стоянов, Христо Якимов, Цветан Коцев и Михаил Димитров. Иван Гавалюгов се въздържа.

Национално ромско радио „Ауреа” е собстневост на „Виктория приват” ООД, София. Дружеството се представлява от Станка Станева, която е съпруга на лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев.

Eто как самото радио представя себе си в официалния си сайт на адрес: www.radio-aurea.eu

Националното ромско радио AUREA е едно от първите цифровизирани радиа в България. Основната тематика на радиото е насочена към ромското население и тяхните проблеми. Радио AUREA се радва на огромен слушателски интерес не само в България, но и в цяла Европа благодарение на това, че излъчва цифрово, чрез Булсатком и Ай Ти Ви Партнер на канал 994, а също и онлайн на адрес:www.radio-aurea.еu. Основният музикален блок на радиото е с преобладаваща ромска, индийска и милет/турско-говорящи роми/ музика.
Основната програмна схема се състои от много силна новинарска рубрика на всеки кръгъл час, младежки и спортни предавания, поздравителни блокове, обзорни актуални предавания в които се разиграват развлекателни игри с много награди и изненади.

В справочния сайт за български радиа predavatel.com е поместена и актуалната информация за териториалния обхват на ефирното излъчване на радио Ауреа, а именно :

Радио Ауреа излъчва от юни 2005 г. за град Златица. Територията на покритие включва още Общините: Челопеч, Долна Баня, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Панагюрище, Пирдоп, Самоков, Боровец, Стрелча, Чавдар, Мирково и Антон.