Варненецът Росен Марков влезе по бельо и с кръст в ръка по време на днешното заседание на местния парламент, видя репортер на Дарик. Известният със скандалните си прояви лидер на Партията на българските мъже беше “облечен” с бели плакати и черен надпис от двете страни “Няма църква, защото няма далавера”.

След като влезе и седна в зала Пленарна, Марков бе изведен от пристигналата полиция. В началото на януари скандалният варненец се закани, че ще се появи гол на сесия на общинския съвет във Варна. Марков протестира, защото според него Общинският съвет не му разрешава да изгради с лични средства две църкви – на Централните варненски гробища и на гробището в село Тополи.

Това е поредната скандална проява на лидера на Партията на българските мъже. През 2006 г. по време на богоявленския ритуал на Първа буна във Варна ексцентрикът скочи и извади от ледените морски води надуваема секскукла вместо кръст. През декември същата година протестира с кирки и лопати срещу ограничението, наложено от Великобритания за български работници на Острова.

През декември миналата година Марков протестира с петел пред френското посолство заради посещението на Муамар Кадафи в Париж. През септември пък „погреба“ глупостта във Варненските гробища.