Направеният отчет за изминалата финансова 2010 година, както и за спортно-състезателната 2010/2011 година, бе приет от общото събрание на БК Балкан. То се проведе тази вечер в малкия салон на читалището в присъствието на петдесетина любители на бастетбола и този отчет, прочетен от председателя на управителния съвет на клуба Иван Гавалюгов, бе първа точка от дневния ред.

За изминалия период приходите на баскетболен клуб Балкан са били в размер на около 385 хиляди лева, като в тях се включват тези за мъжкия отбор и за цялата детско-юношеска школа. Те са съставени от рекламни договори, спонсорска дейност, дарения, средства от общинския бюджет, които за миналата година са били 118 хил. лв, и малка сума от спортния тотализатор. Разходите за отчетния период, в които основно перо са заплатите на играчите от мъжкия тим, участието в състезания на мъжете и подрастващите, както и издръжката на спортната зала, възлизат на приблизително същата сума.

За новия сезон 2011/2012 бюджетът на клуба е редуциран значително до около 250 хил. лева. Основно това се дължи на стратегията на клуба да развива с предимство детско-юношеската школа, която след определен период да произведе играчи за представителния мъжки тим. Тази тенденция на подмладяване се отрази и върху фонд работна заплата на представителния отбор, който е намален с 30 до 40 процента, каза председателят на УС на клуба Иван Гавалюгов. Той наблегна и на факта, че клубът няма никакви задължения към играчи и може би единственият  в НБЛ, изпълнил точно и навреме задълженията към баскетболистите. Гавалюгов съобщи още, че нито един от досегашните спонсори не се отказал да помага финансово на клуба. Но в тази връзка подчерта, че нито една от спечелилите обществени поръчки от общината фирми не е дала и лев за клуба.

Един от основните проблеми пред БК Балкан е недостатъчната база за провеждане на тренировъчния процес. А така и на представителна зала, която да посрещне изискванията на ФИБА за провеждане на състезания, които стават задължителни от есента на 2012 година. Сегашната зала Балкан още от преди трийсет години не отговаря дори на стандартните изисквания по отношение размери и отстояния, а и по брой седящи места.

След отчета се получи свободен разговор с присъстващите в малкия салон на читалището любители на баскетбола, които зададоха редица въпроси и изразиха мнения и препоръки по отношение някои аспекти от дейността на БК Балкан.

На събранието бе ръководство на БК Балкан. А от поканените осем кандидати за кметове на община Ботевград, дойдоха петима - Петя Кочкова, Тихомир Лалов, Надя Стоянова, Николай Живков и Веселин Василев, като всички взеха участие в разискванията. На събранието не присъстваха Георги Георгиев, Тодор Христов и Павлин Марков.