От тази вечер БК Балкан има нов Управителен съвет, избран от Общото събрание на клуба. За председател бе преизбран Георги Георгиев, който е и кмет на община Ботевград. В деветчленното ръководство остава другият основен спонсор - Цветан Луканов, който преди два месеца бе подал оставка на едно от заседанията на управителния съвет. От досегашното ръководство бяха елиминирани трима - бившият президент Иван Гавалюгов, основният спонсор на женското направление в клуба Александър Атанасов и треньорът Михаил Михайлов, който преди време бе подал писмена оставка от поста. В новото ръководстдво влезе доскорошният играч на мъжкия отбор и настоящ мениджър на тима Любомир Лилов. Останалите шестима са Йордан Йорданов, Петко Колев, Тихомир Николов, Николай Велков, Георги Диланов и Румен Романов.


Самото общо събрание започна и премина като една добре подготвена постановка. Новозаписаните членове на клуба бяха близо 90 процента от присъстващите 129, които имаха право на глас, като повечето от тях не бяха виждани досега в последните двайсет години на сбирки на клуба. Преобладаващата част от тях присъстваха по други повели, нямащи нищо общо с баскетбола. Определената им предварително роля бе тествана още при обсъждането на дневния ред, когато отхвърлиха с огромно мнозинство предложението на Иван Гавалюгов да отпаднат точки 3 и 4, съответно подаването на оставка на стария Управителен съвет и избор на нов.


Нататък всичко премина по предварително зададен сценарий и не изненада никого, включително и потърпевшите. А това бяха досегашният президент Иван Гавалюгов, който в изказването си не прие отчета на ръководството, и отговарящият за женското направление в клуба Александър Атанасов. Именно Атанасов, който е управител на проспериращата фирма Накмаш и съвсем доскоро в продължение на години единствен финансираше и се грижеше за отборите в женското направление, бе предложен от един от членовете на клуба - Владимир Иванов, да влезе в ръководството. Но това предложение без никакво замисляне не бе прието от мнозинството от присъстващите, голяма част от които дори не го познаваха. За член на ръководството бе предложен и Иван Гавалюгов, но малко преди гласуването той си направи самоотвод.


Бе променен и уставът на клуба. Бе гласувано вместо фиксираните досега 9 членове, управителният съвет да се състои от 5 до 9 души.


Според протокола бе избрана и Контролна комисия, която - както и в предишните ръководства - фигурираше само фиктивно и на практика няма никаква роля. Мандатът на УС е за 2 години.


Петър Наков