Утре започва новият шампионат на мъжката НБЛ. Мач Номер 1 от програмата му е срещата в Ботевград между Балкан и бургаския Черноморец.

Домакините са твърдо решени да тръгнат с победа в новия шампионат. Днес работна виза получи американецът Джош Кроуфърд и след това веднага бе картотекиран в БФБ. В първата среща се предвижда да не вземат участие невъзстановените Дуейн Мортън и Емил Бинев. "Двамата ще бъдат в състава за мача с Черноморец, но няма да рискуваме с пускането им в игра. Дано не се наложи", каза днес старши треньорът Николай Пеев.

Със сигурност младият тим от Бургас, воден от Дечо Коешинов, не идва в Ботевград за протоколен мач.  Черноморец бе напуснат от Кирил Райков, който се прибра в Ботевград, от преминалия в Рилски спортист Христо Захариев и от американеца Джъстин Нойхаус. Двете чужди попълнения са словенският гард Деян Дунович, който преди време се пробва неуспешно в тима от Самоков, и македонският център Кирил Павловски, който бе освободен от македонския Лирия, с който Балкан игра две контроли миналата седмица.

Снимка: Цветелин Кръстев