В днешния мач от петия кръг на НБЛ Балкан  загуби като домакин от Черноморец с 82-84. Това бе второ поредно поражение на зелено-белите, след като миналата седмица в Ямбол отстъпи на домакините от Тунджа  86-85 след петминутно продължение, и първо в Ботевград този сезон.

Срещата бе изключително оспорвана от нейното начало до последните секунди. Домакините взеха първата четвъртина с 19-17, запазиха преднината от 2 точки и на полувремето - 41-39, а преди последната част авансът им стана 4 - 61-57.  Три минути след началото й гостите поведоха, в 35-та минута балканци дръпнаха с 4 точки, но отново допуснаха Черноморец да излезе напред и от този момент започна настървена гонитба в резултата.  Огромното желание на зелено-белите за победа направи действията им припряни, те направиха няколко грешки, от които гостите се възползваха.  В решителните моменти бургазлии бяха по-хладнокръвни и 6 секунди преди края поведоха с 4 точки. Последният кош на Балкан бе само за оформяне на крайния резултат - 84-82 за Черноморец.

Балкан водеше в по-голяма част от мача - 27 минути, срещу само 6 минути и половина водачество за гостите. Нито един от двата тима обаче не можа да се откъсне с повече от 5 точки, водачеството бе сменяно цели 24 пъти, в 14 случая се стигна до равенство. Приблизително равни са и показателите от статистиката, но все пак с малко по-добра стрелба на Черноморец - 48 срещу 44 процента, имат повече 2 борби и 5 асистенции.

За Балкан най-резултатен с 18 точки бе Иван Лилов, с 13 е Урош Петрович, 10 има Атила дош Сантош. От победителите петима са с двуциферен актив. Поредният си страхотен дабъл-дабъл с 22 точки и 20 борби направи Джеймс Тайлър, също 22 точки отбеляза Богдан Боев. Много силно второ полувреме изигра Кирил Райков, като в него вкара 15 от общо 18-те си точки. С 11 точки е Петър Ракович, 10 има Константин Коев.