Избраните на първия тур  инж. Богомил Георгиев за кмет на Етрополе и Марин Маринов за Малки Искър получиха удостоверенията си.
Връчи им ги председателката на Общинската избирателна комисия Веселка Андреева. За кмет в Лопян предстои провеждането на балотаж на 30 октомври между Лако Кръстев и Начо Начев. 
Инж. Богомил Георгиев благодари на хората от Етрополска община, които са му повярвали и са го издигнали за втори мандат. Благодари на хората от неговия щаб, както и на работещите в Общинска администрация за досегашната им съвместна работа. Предстои ни доизграждане на направеното до сега, изтъкна в словото си инж. Богимил Георгиев, за издигане просперитета на общината и нейните граждани.   
Връчването се проведе преди минути в Ритуалната зала в присъствието на служители от Общинска администрация, избраните от ПП ГЕРБ общински съветници, членовете на Общинската избирателна комисия и  тези от щаба на партията за провеждане на изборите.
ВРИДлъжността кмет Венета Гергова прочете поздравителния адрес от Президента на РБългария Георги Първанов по повод избирането на инж. Богомил Георгиев за кмет на Етрополска община.