Президентите на БК Балкан и БК Рилски спортист - Иван Гавалюгов  и инж. Петър Георгиев на Рилски , са в състава на общинските съвети съответно на Ботевград и Самоков след завършилите местни избори. За Иван Гавалюгов това е втори мандат като общински съветник, за Петър Георгиев - първи.

Иван Гавалюгов бе единственият, избран в местния парламент от листата на Общество за Нова България. Инж. Петър Георгиев пък през лятото бе в основата на сформираното ново движение "Самоковци за Самоков" и оглави неговата листа. Това движение вкара в 29-членния общинския съвет на община Самоков петима свои представители и стана третата сила в местния парламент, след като БСП и ГЕРБ имат по 7, ромите в него намаляха значително - вече са само четирима, но пък ще бъдат балансьор, по две места си делят партия ЛИДЕР, коалиция Бъдеще за Самоков и Българска социалдемокрация.

Анализите в Самоков показват, че ако движението на президента на Рилски спортист и изпълнителен директор на компанията  Самел-90 бе създадено два месеца по-рано, то можеше още по-сериозно да промени статуквото в общината, особено ако инж. Петър Георгиев се бе кандидатирал за кмет. Битката за кметското място в Самоков бе тежка - спечели досегашният издигнат от БСП Владимир Георгиев срещу кандидата на Герб Цветан Сичанов,  процентите са 50.69 срещу 49.31, а това прави 249 гласа.