Никога не съм казвал, че Рилски спортист е фаворит или че ще става шампион, както някои други хора, които от вчера са започнали да правят баскетбол в някой град и преди месец вече се виждаха шампиони. Ако спечелим Купата – живи и здрави, ще ги наградя момчетата. Ако не я спечелим, продължаваме в шампионата. Отборите са доста равностойни и не се знае какво ще се случи. И Балкан, и Левски, и Спартак Плевен... Доста кадрово се засилиха някои, въпреки че се оплакваха, че нямат пари, всички са обезпечени с чужденци, и то класни. Не се знае какво ще се случи до края.


Разбира се, че големите очаквания тежат на отбора. Винаги всички се хвърлят срещу нас и играят на живот и смърт. През първото полувреме и Академик излязоха доста нахъсани, даже и някои груби фаулове имаше. Може би съдиите ги подминаха в началото. Винаги тежи това и трябва да го отстояваш, за да докажеш, че си по-добрият на терена, а не с приказки.


 Ние правим баскетбол от 30 години, специално аз в Самоков. Тази и миналата година се опитахме да запазим основното ядро на играчите. Баскетболът е отборна игра. Баскетбол не се прави за месец, два или три, както някои си го представят. Даже повечето изчакват новата година, когато остават три месеца. Аз мисля да го предложа това на федерацията да прекъсне тази щуротия. Отиват, събрали 10-15 хиляди долара, дават по 5-6 за заплати на добри чужденци за 2-3 месеца, излизат и печелят първенството, което не допринася за баскетбола на България. Левски визирам и такива като Левски.


 За лостовете за противодействие – събираш и картотекираш играчи в началото на годината. Ако някой се контузи и има реални неща, да имаш право на някаква промяна. Но март месец да купуваш такива чужденци, а през цялата година да плачеш, че нямаш пари за закуски и за заплати, което не е феърплей.


 И аз не знам какво ме мотивира, просто любовта към баскетбола и това, че искам Самоков да е наистина сериозно място за развитие на млади баскетболисти, предимно на българи. Аз ще съм най-щастливият, ако в основната петица и петимата са от Самоков. Няма да го доживея това, в цяла Европа има чужденци, особено американци. Винаги ще има такива, но колкото може да намаляват чужденците и българите да заемат мястото им, ще съм най-щастливият, когато се случи това."