Въпреки че веднага след окончателното му завършване преди десетина дни новото футболно игрище с изкуствена настилка се пълни всеки ден, официалното му откриване бе днес. Сред официалните гости бе областният управител Красимир Живков, ръководството на община Ботевград начело с кмета Георги Георгиев, спортни и футболни деятели, сред които бившият играч и футболист на Балкан Стоян Коцев и бившият национален селекционер Пламен Марков. След отслужения водосвет лентата бе прерязана от кмета Георгиев и от Пламен Марков. Двамата отправиха добри пожелания към собствениците на съоръжението и към онези, които ще го ползват.


Новото футболно игрище е плод на частната инициатива и инвестициите на ботевградските бизнесмени от ИКБ Груп, които вложиха в изграждането му повече от двеста хиляди лева. Изпълнител на обекта е специализираната в изграждането на подобни спортни съоръжения фирма М-Спорт. Игрището вече се пука по шевовете от желаещи да играят футбол, като това става дори и на електрическо осветление. Вече има назначен и управител - това е бившият вратар и треньор на Балкан Борислав Йосифов.


Веднага след официалното откриване - може би като символичен акт - първи влязоха в него децата от футболната школа на Балкан с треньори Димитър Добревски и Григор Стойчовски. За гостите, присъстващи на церемонията, бе организиран и коктейл на открито.
Както вече е известно, утре собствениците на това изключително модерно спортно футболно игрище организират турнир. Жребият ще се тегли в 8.30, а половин час след него започват и срещите, които ще бъдат на елиминиране.