"От следващия сезон ЦСКА отново ще има силен женски баскетболен отбор. Решението вече е взето, в ход е организацията".

 Това каза във вторник в интервю за Телевизия Ботевград  Станислав Станков, дългогодишен баскетболист на ЦСКА и на националния тим. Той бе в Правец, за да наблюдава срещата от мъжкото първенство между "Лукойл Академик" и "Черно море Еврохолд".

От няколко години екснационалният гард има собствен бизнес и именно той с група съмишленици и бизнесмени твърдо са взели решението да върнат женския баскетбол в ЦСКА. Ще припомним, че преди Емил Коен да направи преди два сезона много силен отбор, спечелил Адриатическата лига, в продължение на близо 20 години "червените" не развиваха женско направление в баскетбола.

 "ЦСКА не само ще има отбор, но той ще бъде фактор в шампионата на жените. Още от следващия сезон ще се борим за медал", каза убедено Шошо. "Но този тим няма да бъде от ранга на звездите, които бяха събрани преди година. А ще разчитаме изключително само на млади и талантливи баскетболистки. Засега нямам намерение да разкривам какъв ще бъде бюджетът на новия клуб. Предвиждаме подготовката да водим в залата на стадион "Българска армия".

Цялото семейство на Станислав Станков е баскетболно. Съпругата му Елена доскоро работеше в школата на "Овергаз", откъдето напусна със скандал заедно с Ивета Барчовска. Дъщерата на Шошо и Елена - Станислава Станкова, е една от най-перспективните млади баскетболисти, преминала през всички национални формации за подрастващи.