- С какво ще се занимава Сдружението "ЦСКА Завинаги" през 2016 г.?

- Почнахме от края на миналата година да възстановяваме една зала, която се намира в близост до бившата спортна школа "Чавдар". Един бивш гребен басейн, който го преустройваме съвместно с баскетболния клуб на ЦСКА в многофункционална зала за баскетбол. 

 

- Каква е целта на проекта?

- Сдружението "ЦСКА Завинаги" се създаде преобладаващо, за да помогне на футболния клуб и то в момент, в който футболният клуб имаше нужда от това и бяхме помолени да направим подобно нещо. Но в момента по начина, по който седят нещата от правна гледна точка - има синдик, има съдебно заседание, оспорване на кредитори...Сдружението е с "вързани" ръце, защото ние може да функционираме само и единствено при желание на легитимен собственик, лицензиран от Футболния съюз и с изрично съгласие на принципала и собственик на имота, което е Министерството на спорта. Затова към настоящия момент Сдружението и да иска, не може да прави нищо, свързано с футболния клуб и пренасочихме енергия, средства и хора в помощ на баскетболния клуб, който възстановява тази зала поради две причини. Първо, защото клубът се развива много добре. Вече има много сериозна прирамида отдолу, работи с 13-14 училища. Има страшно много желаещи деца, които залата на стадион "Българска армия" не може да поеме.

 

Второ, може би от догодина ще има мъжки отбор - не за Националната баскетболна лига, а за втората т.нар. А2. Там ще направим мъжки отбор преобладаващо със старшата възраст, ще има няколко български играчи, може един чужденец, но няма да е суперскъп отбор. Идеята е да се види дали младите баскетболисти може да издържат изпита и да минат в мъжки формат. Така че ще има нужда и от такава зала. Този проект върви от няколко години. Надяваме се за 18 месеца да завършим ремонта и да имаме една зала за около 600 места.


- Това с баскетбола като че ли ти е стара любов...

- Да, още като деца. Особено за баща ми беше голямо учудване защо точно баскетболът - защото е много интелигентен и приятен спорт, друг тип публика, друг тип внимание, едно прекрасно състезание, труден спорт. Средата беше винаги много интелигентна, така че аз много обичам баскетбола и с удоволствие бих помогнал отново да има ЦСКА.