Българска компания, подкрепена от чуждестранен инвеститор, може да възстанови баскетболния ЦСКА. Това разкри за „7 дни спорт" бившият президент на червените Александър Чакмаков, който е в основата на идеята за възраждането на школата на червените.
- Водили сме едва един или два разговора. Хората са много сериозни и големи. Досега обаче не са имаш никакъв допир със спорта. На първата среща им обясних, че от баскетбол няма как да се печели и ефектът може да е само медиен. Става дума за чуждестранен инвеститор и българска фирма с вързан бизнес. Ако българската компания има интерес, ще иска помощ от чуждестранната. Не искам обаче да излезе, че нещо става -уточни Чакмаков, който е категоричен, че няма да участва по никакъв начин в ръководството на новия клуб.
Водени са разговори за първоначален 3-годишен план за финансиране с фиксирана сума, която да е достатъчна за издръжката на школата на клуба и мъжки отбор в „А" група.
- С парите, за които се говори, няма как да се печелят купи и медали. Реалистичната цел за първата година е мъжки тим, който да участва в „А" група с нископлатени играчи - заяви още бившият президент на червения клуб.


Все още не е ясно къде може да играе ЦСКА, ако идеята се осъществи. Залата на стадион „Българска армия" е в окаяно състояние. От управата на стадиона заявиха, че интерес към стопанисването й е проявил баскетболен клуб „Шампион", както и футболният ЦСКА. Те обаче са се отказали заради задълженията за ток и вода, които са натрупани от баскетболния ЦСКА по времето на Георгиос Стерянопулос.