Утре от 10.30 ч. ще стане известен победителят от петия турнир в памет на младия баскетболист и ученик на ботевградския техникум Росен Бенчев.  Във финалния двубой титлата ще си оспорват първият отбор на домакините от ПГТМ и тимът на 2-ро СОУ "Емилиян Станев" от София.

Двата отбора постигнаха по 2 победи в днешния първи ден от надпреварата. ПГТМ-1 се наложи над ГПЧЕ "Алеко Константинов" с категоричното 100-68, а след това се справи и със СОУ "Георги Бенковски" от Плевен. В първия си мач столичани измъкнаха трудна победа срещу ПГ по КТС с 3 точки разлика - 82-79, след като на полувремето водеха с 18. Във втория се справиха  лесно с втория тим на ПГТМ, съставен от ученици от 8 и 9 клас, с 94-62.

В спор за третото място утре от 9.00 ч. ще излязат отборите на двете училища от Правец. Момчетата от компютърното училище победиха младоците от ПГТМ-2 със 70-48, а ГПЧЕ се се наложи над тима от Плевен с 68-58.

След първите два мача от днешната програма бе официалното откриване на турнира, гости на което бяха зам. кметът на община Ботевград Красимир Андреев и шефът на Регионалния инспекторат по образование на София област Христо Андреев. Закриването ще бъде утре от 12.00 ч.