Във втория кръг от надпреварата на А-елитна волейболна група мъжкият отбор на Етрополе, който е съставен предимно от юноши на клуба, постигна чудесна победа над отбора на Козлодуй.
Козлодуй,който е съставен от мъже, играли в отбори като Виктория, Каварна, Локомотив и други изявени клубове, излязоха с доста голямо самочувствие на игрището и мислеха, че етрополци лесно ще се предадат. Не така мислеха момчетата от Етрополе.
След като отстъпиха първия гейм на 16, в отбора на гостите от Етрополе настъпи коренна промяна в играта и докараха нещата до тайбрек. Спечелиха го по безапелационен начин с 15 на 10 и крайното 3:2 гейма.
Вложиха в играта огромно себераздаване, както в защита така и в нападение. Великолепни спасявания направи либерото Тихомир Тодоров и чудесни бяха отигравания на Ваньо Василев, Мирослав Георгиев и Румен Павлов. Не на последно място отлично беше дирижирано нападението от разпределителя Деян Рачев.
За отбелязване е, че от 17 отбора в А-ЕВГ, малко са тези като нас, които разчитат на собствени кадри. Още повече, че са момчета, които играят за юноши-старша възраст.
Ето и състава на Етрополе: Мирослав Георгиев-капитан, Ваньо Василев, Слави Петров, Деян Рачев, Николай Николов, Станимир Койчев, Димитър Димитров, Румен Павлов, Александър Кръстев, Тихомшр Тодоров и Стоян Стаменов-либера.
Текст и снимка: Васил Василев