Докладната за продажба на плувния комплекс в Ботевград отново бе внесена за обсъждане в ОбС.  Съветници от опозицията поискаха да се запознаят с пълния текст на доклада за определяне на пазарната стойност на обекта, тъй като към докладните бяха приложени само последните точки от него. Докато от общинската администрация им осигурят копие от документа, председателят на общинския съвет Маргарита Кирова обяви почивка от 10 минути. След това заседание бе възобновено.
Съветници от мнозинството отново напомниха, че определената първоначална тръжна цена от 2 067 000 лв. е уникална и ще бъде добре парите да постъпят в общинската хазна.
Този път нямаше дълги разгорещени дебати около предложението на кмета да бъде обявен за продажба плувния комплекс. В крайна сметка в негова подкрепа гласуваха 21 съветника, 6 бяха против, а 2 - ма се въздържаха.
Кметът Георги Георгиев предложи към решението за изпълнение да бъде прибавена и още една точка – средствата от продажба на басейна да се използват за благоустрояване в града.

Той информира още, че строителните материали, които се премахват в момента от обекта, не влизат в пазарната оценка. Общината ще си ги прибере, а след това ще ги обяви за продажба, за което отговаря зам.-кметът Венцислав Гарвански - разясни Героги Георгиев.