Българите оглавяват класацията на хората, които се гордеят със собствените си маниери при използване на мобилни устройства, сочат резултатите от проучване по поръчка на Intel. Същевременно, българите критикуват най-силно маниерите на сънародниците си.

Мнозинството от анкетираните (61% за региона на Европа, Близкия Изток и Африка, 62% от българите) смятат, че трябва да има правила за поведение при употреба на мобилни устройства на публични места.

Както в региона ЕМЕА, така и в България, хората проверяват електронната си поща или публикуват първия си туийт сутрин, преди да излязат от вкъщи.

Масата на вечеря е идентифицирана като най-нежелателното място за използване на мобилни технологии - независимо дали става дума за смартфон, или лаптоп.

В България 21% от мъжете биха се отказали от душ в продължение на една седмица, за да запазят мобилното си устройство (в сравнение с 10% от жените). 14% от анкетираните са слонни да се откажат от партньора си в полза на мобилните технологии, установява проучването.