Традиционната вечеринка на дружество „Орханиец” се проведе на трети декември в ресторант „Ботевград”. Тя започна с официален ритуал – посрещане на знамето на организацията със ставане на крака и изпълнение на химна „Сине мой”. Пред всеки присъстващ бе поставена листовка със стихотворението и лика на автора Стамен Панчев.
Последва кратък доклад за дейността на дружество”Орханиец” през настоящата година, представен от ръководството на местната организация. Специален поздрав бе поднесен от името на Елена Йоловска, организатор на ежегодната земляческа среща на ботевградчани, живеещи и работещи в София. Дружеството получи и поздравителен адрес от директора на Исторически музей, Ботевград – Тодорка Коцева. В него се казва: „Уважаеми членове на дружество „Орханиец”, вашата дарителска дейност спомогна за изграждане на чудесната ни експозиция в отворилата врати нова сграда на Исторически музей – Ботевград. С много гордост и преклонение пред родовата памет ние съхраняваме вашите спомени, дрехи, накити, дипломи, снимки...
През последните 20 години дружество „Орханиец” доказа, че работи успешно с Историческия музей за опазване и популяризиране на историята и традициите на Ботевградския край. Надяваме се, че нашето сътрудничество ще продължи и в бъдеще.”.
Почетният председател на дружеството Симеонка Влайкова също поздрави присъстващите членове и ги призова да заемат позиция в подкрепа на датата 1 декември за празник на Ботевград. „Денят фокусира не само събития, свързани с Освобождението на Орхание от турско робство, които започват на 29 ноември 1877 год., но и един друг много важен исторически момент за нашия край – на 1 декември 1934 год. град Орхание е преименуван на Ботевград”, каза тя и допълни, че Денят на Ботевград е определен с решение на ОбС от 2000 година.

С хоро на Дико Илиев бе открита веселата част на вечерта, която продължи и след полунощ. По време на вечеринката беше разиграна томбола с много награди: златно и сребърно бижу от златарска къща „Болид”, ваучери за дамско и мъжко бельо от бутик „Рени”, актуални аксесоари от бутик „Амона", коледни сувенири от магазин „Хубави неща”, козметика от дрогерия „Еми”, картина с часовниковата кула, нарисувана от Борислав Витков, бананово руло от Счетоводна къща „Валентин Вълков 55”, баница, обреден хляб, торти и много предмети, осигурени от членове на дружеството. Събраните средства ще бъдат разходвани за общественополезна дейност, казаха от ръководството на организацията.

На традиционната вечеринка на дружество „Орханиец” присъстваха повече от 150 негови членове и близките им. Сред присъстващите бе Светослав Брънчев, правнук на първия кмет на Ботевград – Стоян Брънчев. Той пристигна заедно със семейството си. Светослав Брънчев и неговият син Любомир са най-новите членове на местната организация.
„Щастлив съм, че успях да осъществя връзка с дружество „Орханиец”. Развълнуваме срещата с Ботевград и местните хора, както и снимката на дядо ми в музея. Разбрах, че тук има улица, която носи името на Гаврил Брънчев, брат на прадядо ми, който е бил сподвижник на Левски, а по-късно е заточен в Диарбекир, откъдето успява да избяга. Гаврил се казваше и моят дядо по бащина линия. Той беше банков чиновник. Баща ми пък носеше името Стоян Брънчев”, разказа наследникът на видния орханийски род.
Гост на вечеринката бе Марин Бончев – музикален журналист и автор на повече от 20 книги, сред които "Срещите на Илка Попова", "Славеят с име любов", "Асен Найденов", "Моят нощен живот на Запад", "Николай Гяуров на 50", "Български оперни певци на сцената на Ла Скала" и други. Някои от своите заглавия той донесе със себе си, за да ги дари на ботевградската библиотека.