Общи прояви, съвместно разработване на нови продукти, взаимно представяне на избрани изложби на международния пазар предвижда Споразумението за сътрудничество между Пловдивския и Лайпцигския панаир.

То ще бъде подписано на 27 септември т.г. в Пловдив от изпълнителните директори Георги Гергов и Волфганг Марцинг и ще очертае рамката за дългосрочно стратегическо партньорство между двата изложбени центъра.

Двата панаира имат и общ маркетингов план за съвместни промоции на свои прояви в Русия и страните от ОНД, в Близкия и Далечния Изток.

Стратегическото партньорство между двата изложбени центъра стартира в момент, когато търговските и инвестиционни интереси се насочват към Източна Европа, затова ще окаже благоприятно въздействие върху българския бизнес.

Лайпцигският панаир е един от най-старите в света. В началото на 90-те години на миналия век стартира мащабна програма за модернизация и само за 10 г. успя да изгради съвременен изложбен комплекс и да намери своето място на най-конкурентния в света пазар на изложбената индустрия – Германия.