В областната администрация се проведе церемония по награждаване на ученици от Софийска област, завоювали призови места в регионалния конкурс за детска рисунка по наслов „Моето добро дело” и инициативата „Дар за моето читалище”, посветен на Международния ден на доброволчеството – 5 декември и на Европейската година на доброволчеството – 2011.
Областният управител Красимир Живков награди 20 деца, разделени в три възрастови групи – от 6 до 8 години, от 9 до 11 години и от 12 до 14 години. Сред класираните на челните места в отделните групи са: Гергана Лазарова, Кристияна Велчева, Цветелина Пламенова, Марчела Василева – възпитаници на Школата по изобразително изкуство с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска, и учениците Иван Мишев и Богомил Ханджиев. Също така награди получиха Михаела Дойчева и Стефан Киров. 
Конкурсът бе организиран от Фондация за развитие „Читалища” и Информационен център Европа Директно „Читалища”. Той премина под патронажа на Областния управител Красимир Живков.