Спортния портал sportal.bg определи младия гард на Балкан Станимир Маринов за най-полезен играч на изминалия кръг в НБЛ, като той бе включен и в идеалната петица на кръга, определена от електронното издание.

Ето как медията отразява изявите на Стамбата в материала си за най-полезен играч на кръга  

Плеймейкърът на Балкан (Ботевград) Станимир Маринов изигра отличен мач при победата на отбора му, като гост на Черноморец (Бургас) с 81:71. Младокът беше най-полезен за тима си, завършвайки срещата с 19 точки, 6 борби, 3 асистенции, 2 отнети топки и 1 чадър, а някои от отиграванията му бяха с ключов принос за победата на Балкан.

РАНГЛИСТА

  1. Станимир Маринов (Балкан) – 5 точки.
  2. Александър Янев (Евроинс Черно море) – 4 точки.
  3. Брандън Хийт (Лукойл Академик) – 3 точки.
  4. Филип Вукосавлечич (Рилски Спортист) – 2 точки.
  5. Павел Иванов (Левски) – 1 точка.

 

а това е извадка от материала за идеaлната петица на кръга:

 

НА МЯСТО

Отборът на Балкан (Ботевград) показа индикации за излизане от кризата, в която се намира, при гостуването си на Черноморец (Бургас), което спечели с 81:71. „Зелените” изиграха добри първа и втора четвърт, след които имаха аванс от 11 точки. След почивката домакините опитаха да се върнат в мача, но „балканци” успяха да задържат преднината си и да се поздравят с краен успех. С основна заслуга за победата беше младокът Станимир Маринов, който имаше много добри прояви в най-важните моменти от срещата. 20-годишният гард завърши мача с 19 точки, 6 борби, 3 асистенции, 2 отнети топки и 1 чадър.