Бившата първа ракета на България Сесил Каратанчева ще играе в първи турнир на УТА в края на месеца след завръщането си на корта през януари, научи БТА. 18-годишната Каратанчева, която пропусна последните два сезона заради наказание след употреба на допинг, получи "уайлд кард" за квалификациите на надпреварата на твърди кортове в зала в Мемфис (Тенеси, САЩ) с награден фонд 175 хиляди долара от 23 февруари до 2 март.

Софиянката направи успешно завръщане при професионалистките, след като спечели два турнира на ITF в Съпрайз и в Ла Кинта, а след това отпадна в първия кръг в Мидланд. Така тя събра 53 точки и е 382-а в класацията на УТА в момента. Директно в основната схема на турнира в Мемфис пък ще се включи първата ракета на България в момента Цветана Пиронкова.

20-годишната пловдивчанка е заявила също участие и в силните турнири в САЩ "Пан Пасифик" в Индиън Уелс с награден фонд 2,1 милиона долара от 10 до 23 март, както и в "Сони Ериксон Оупън" в Маями с награден фонд 3,77 милиона долара от 24 март до 6 април.