След като седем кръга не можа да усети радостта от победата, вторият отбор на Балкан постигна тази вечер  първия си успех. Това стана в отложения мач от 8 кръг на А група в столичната зала "Христо Ботев" срещу един от силните отбори във втория ешелон - Овергаз Homeline, с 83-79 (23-23, 18-25, 23-19, 19-12).

След поредицата от загуби ръководството на БК Балкан взе решение в определени мачове към юношеската формация да се присъединяват някои млади играчи от първия тим. В тази среща това бяха  Станимир Маринов и Димитър Маринчешки.

Според треньора Михаил Михайлов мачът е бил равностоен, като е преминал през двайсетина равенства. В последните 4 минути баскетболистите на Балкан са взели аванс от 5 точки, който са запазили до края.

Димитър Маринчешки завърши с дабъл-дабъл, като отбеляза 23 точки и овладя 13 борби под двата коша. Станимир Маринов е втори по резултатност с 18 точки. Двамата играха силно и в събота за победата на мъжкия тим като гост на Спартак Плевен. Николай Маринов вкара 16 точки, като двамата със Станимир имат по 6 асистенции. Много добре се представи и Цветан Георгиев, завършил с 14 точки и подал 7 пъти за кош на своите съотборници.

Снимка: botevgrad.com