Баскетболистите на ЦСКА Москва продължиха серията си без загуба в Евролигата, след като в дербито на група В удариха европейският клубен шампион Панатинайкос с 91:75 у дома.

Това бе 9-и пореден успех за състава, който си гарантира първото място в подреждането. Гърците са с баланс 6-3 и са твърдо на второ място.

Двубоят бе решен в третата четвърт, която започна със серия от 14 поредни точки за домакините, които превърнаха пасива си от 47:49 на почивката в преднина от 61:49.

Преди последните 10 минути ЦСКА водеше със 75:63, а след като за първите 3 минути от периода гръцкият тим реализира едва една точка бе ясно, че победата ще бъде за домакините.

Рамунас Шишкаускас е подпечата с тройка в последнита секунда и показа, че ЦСКА определено е един от най-сериозните фаворити за отличието, дори и без Андрей Кириленко.

Ненад Кръстич завърши със 17 точки, 10 борби и коефициент 31 за цялостно представянето за победителите, а Виктор Хряпа и Алексей Швед добавиха по още 16 точки.

За гръцкия тим Ян Вугиукас вкара 17 точки, но целият тим реализира едва 36% от изстрелите от игра, като от тройката бе 5 точни от 20 опита.