На 21 декември 2011 год. в Областна администрация на Софийска област бяха присъдени годишните награди на Областния управител г-н Красимир Живков за Кмет на 2011 година, на изявени деятели в сферата на образованието, културата, читалищната дейност, вероизповеданията и спорта.
Официалната церемония беше открита с песен от десет годишната етрополка Люба Дончева.
Наградите за Кмет на 2011 година на Софийска област бяха в три категории – голяма, средна и малка община, спрямо броя на населението им.
Призът за КМЕТ НА 2011 ГОДИНА в категорията „Средна община с население до 20 000 души”, която провежда най-социалната политика в областта,  получи инж. Богомил Георгиев – кмет на община Етрополе. В своето обръщение инж. Богомил Георгиев обяви, че  „Настоящият приз го приема като оценка за работата на общинска администрация и като задължение още по-организирано, упорито и резултатно да работи за просперитета на община Етрополе.”
Награди получиха още:
- Народният представител от ПГ на ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание на Република България г-н Емил Димитров за най-добър партньор от страна на законодателната власт на общините от Софийска област през 2011 год.
- НЧ „Тодор Пеев – 1871” за най-изявени дейци в областта на културата от Софийска област за 2011 година.;
- Футболният отбор на СОУ „Христо Ясенов” от ФА „Христо Стоичков” – гр. Етрополе за спортен отбор на 2011 година за Софийска област.;
Плакет  за значим принос към детско-юношеския футбол и спорта получи почетният гражданин на община Етрополе  г-н Христо Стоичков.
Текст: Диана Иванова
Снимка: Десислава Василева - Областна администрация на Софийска област