Политическите ни опоненти всеки ден са по телевизиите. Почти всички имат собствени медии, които от сутрин до вечер работят срещу правителството. Това каза в ефира на bTV министър-председателят Бойко Борисов.

Когато казах, че ще махна газовите посредници, и вестник „Сега” започна да ме хули от първа до последна страница. Ако не ме хулят, се търси някакъв мотив. Ако ме хулят е нормално, коментира премиерът. „Монитор” и „Телеграф” са вестници на ДПС, допълни той.

Премиерът коментира и решението не той, а Росен Плевнелиев да бъде кандидатурата на ГЕРБ за президентския пост. По думите му изборът на държавен глава е партиен вот. "Пет години да седиш и да гледаш как ще се разпадне държавата. Нямаше да има кой да се оправи вътре, в самата партия", допълни Борисов.

Относно променените позиции на лидерите на „Атака” и РЗС – Волен Сидеров и Яне Янев, Борисов заяви, че Яне Янев е преценил, че за да стане забележим като партия, трябва да атакува най-силните, „т.е. мен”. Защо сега всички искат с мен да се сбият – защото съм най-силен. На изборите видяха, че хората не приеха да ми вземат оставката, подчерта Борисов.

На Сидеров му се обърка нещо в живота и сега той приписва върху мен грехове, които нямам. Не съм се намесвал в процесите в „Атака”. Да не си измисля приказки, че съм повлиял на депутатите му. Той с поведението сам се разрушава, категоричен бе премиерът за лидера на доскорошния си коалиционен партньор.

Най-сериозният политик в държавата – с тези думи Борисов определи лидера на ДПС Ахмед Доган. Стъпил е на 500-600 000 твърди гласа. Те са му достатъчни да бъде незаобиколим, фактор в България, който може да подлъже другите партии. Той затова не иска дебат с мен, лаконичен бе министър-председателят.

Министър-председателят Бойко Борисов не е посещавал дома на сестра си от около 20 години, стана ясно от интервюто. Разговорът бе проведен в дома на кака му Красимира, като влизайки той каза: "Има-няма... 20 години не съм влизал тук".

Семейната обстановка даде възможност да Борисов да се отпусне и да се върне назад във времето. Той отказваше дълго време да обсъжда подслушаните телефонни разговори за професионалната кариера на приятеля му на футболното игрище Николай Вучев, но този път се съгласи да направи кратък коментар.

"Нямаше за какво друго да се хванат... Вучката е от най-добрите митничари. Най-обикновен митничар на пост. За него всички знаят, че е страхотен халф. Още в армейската група беше голмайстор. Крив, изключително крив човек", лаконичен бе Борисов.

Той обясни накратко и как научава за вицовете по негов адрес: "Първо ми ги казват Дянков и Цветанов. След това пък аз ги казвам на Министерски съвет. Така се разпространяват".