Балкан допусна втора поредна загуба в НБЛ. Отборът на Йовица Арсич отстъпи у дома на Берое със 72-79, след оспорван мач, в който изоставаше почти през цялото време. Ето какво каза след мача старши-треньора на отбора:


 “Основната причина за загубата е, че нямаме достатъчно смени и състезателите прекарват повече време на терена, отколкото е нормално. Заради това има спад на концентрация и фокус. За това се случват такива неща. Втора причина е, че на тренировки нямахме достатъчно хора, за да може да играем в такъв ритъм, в какъвто имаме нужда, за да влезем на 100% готови за мач.


 Сами се побеждаваме на моменти и не следим това, което е логично да направим в игра. Изпуснахме някои отворени стрелби, два лейъпа под коша. Взехме решения, които не трябваше и транзицията ни не беше, каквато трябва. Защитата ни в началото на втората част не беше на ниво, както през първите 10 минути и това се усети веднага в резултата. Последната част нямахме енергия да играем защитата, която трябваше. Те имат висока ротация и състезатели, които могат да играят на високо ниво.  Изпуснахме много фаулове. Това също е проблем, който трябва да решаваме. Те също влияят след това на настроение и на самочувствие.


 Давонтей Джордан не е от опитните състезатели или плеймейкър, който може да управлява играта. Той още се учи практически да върши тази работа. Много по-добър е в защита, днес го показа в голяма част от играта, но в нападение не намира решения , които трябва да намира. С него и Здравко Христов не сме на ниво, на което трябва да сме. Със Станимир Маринов на този пост щеше да е по-лесно да се играе. Още не сме минали всичко, което трябва да минем и не сме решавали проблемите си. 


 Въпреки, че е средата на ноември, официално имаме изиграни общо 4 мача. Имахме проблем да намерим и контроли. Общо сме изиграли 10,11 мача, които са далеч по-малко. В нормални условия толкова се играе само периода преди сезон. В средата на ноември нямаме достатъчно мачове, в които да натрупаме опит и да оправяме проблеми, които се явяват. За някои не знаеш,че ги има,докато не ги видиш на мача. Докато не се срещнеш с тях, за да знаеш следващия път как да реагираш.  


 Със сигурност Дарко Балабан е по-добре от Кори Мениголт. Върши работата, която искам от него до някъде. Той е състезател, който не е имал официални мачове от началото на март месец и на него му трябва време да се сработи. Реакциите още не са му на достатъчно високо ниво и това да се приспособи към отбора и  на изискванията, които имаме към него. Трябва време да свикне. Ако можеше да е онлайн, той щеше да го научи досега, но когато трябва да го правиш, трябва да изчакаме мачовете. Това, което се очаква от него като основна работа, я върши. Очаквам да стане още по-добър. Аз го познавам, работили сме заедно и съм сигурен, че ще покаже, че е способен и на повече през сезона. 


 Всяка загуба е притеснителна. На мен не ми се беше случвало за петте сезона, които работя в България, да имам такъв случай. В краен случай за нас е важно да израстваме като отбор и да сме по-добри всеки следващ момент. Надявам се, когато дойдат решаващи мачове за Купа и плейофите, да сме комплектни  и на по-високо ниво. Сега в момента просто се срещаме с такива проблеми, за които ръцете ни са вързани. Колкото и да ни се иска, не можем да оправим. Не всичко зависи от нас. 


 Паузата ще се отрази лошо. Физически се надявам да сме на по-високо ниво, да сме здрави и да се оправят Митко и Марин. Очаквам Божо да бъде на по-високо ниво и да приличаме тогава повече на отбора. За Станимир ще отнеме малко по-дълго време. Ще се опитаме да намерим някои контроли, за да сме готови. Със сигурност имаме нужда от мачове, но това е нещо, което в момента не може да се случи.


 Относно липсата на феновете в залата Арсич заяви, че  това се отразява ужасно на отбора. “Ние сме засегнати най-вече от това. В нормални условия щяхме да спечелим и двата мача. Всичко щеше да е по-различно. Като не пускат фенове в зала, се надявам за два месеца това да отмине и след нова година всичко да е, както трябва да бъде. Ако в нашата зала влязат 1000 човека, това ще е по-малък проблем, отколкото в ресторанти и магазини, където концентрацията на хората е по-висока при 100 човека. Ако някой обърне по-сериозно внимание, ще разбере. Ще трябва по друг начин да се отнасят към спорта, защото и този спорт е като другите индустрии. Хората трябва да се разнообразяват не само на компютри  и телевизори. Трябва да имат нормални изживявания."


 Бойко Миленков, треньор Берое: "Всеки успех е важен. Всяка победа си е победа. Според мен качеството на мача не беше особено добро предвид късия състав на Балкан, пандемичната обстановка и нарушеният тренировъчен процес на отборите. Успяхме да спечелим с повече късмет. Със сигурност това, че бяхме с по-широк състав оказа влияние. Ако Балкан е пълен състав, също ще изглежда по-различен начин. При тях липсват ключови играчи, което е доста сериозен проблем. Основата за успеха ни беше себераздаването на момчетата и стараението, което положиха в защита. Подходиха концентрирано и това ни помогна. Победата е важна за самочувствието на отбора. Всеки един успех носи положителни емоции и настроение в отбора. Със сигурност ще ни бъде от полза за мачовете, които ни предстоят. Дай Боже не само ние,но и всички отбори да влезем в нормален цикъл, защото така е много тежко. Аз нямма особено опит и със сигурнст има момент от мача,които не си помням. Определено се чувствам странно в тази роля. Новост е за мен, развълнуван съм."