“Беше трудно, защото противникът не ни позволи да играем по-добре. Вижда се, че Цмоки Минск разполага с по-висока класа и са по-сработени. Ние имахме тежка задача за 3,4 седмици да направим много неща, за да сме на ниво, но не успяхме. Дали заради контузии или болести, дали заради липсата на време и контроли, но всичко това се натрупва и накрая мисля, че не успяхме, защото Цмоки е по-добър отбор. В един момент се показа някакъв шанс. Те имаха спад на концентрация, въпреки че голямата част от мача контролираха нещата. Ние нямахме късмет във важен момент. Тогава ни вкараха неудачен кош при една точка за тях. Личи си, че са по-качествени. Заслужаваха повече да продължат. Ние трябва да направим анализ какво ни липсва, какво не ни достигна, за да спечелим и подобрим играта си за следващи мачове. Все пак това е начало на сезона. Има още много работа пред нас и се надявам да се представим по-добре през следващите мачове. 


Винаги играеш толкова, колкото ти позволява противникът. Това не е атлетика и никой да не ти влиза в лентата. Когато са разузнали играта ни и знаят как да пазят определени състезатели, знаят от къде е най-голямата опасност, със сигурност е по-тежко да се развие играта. Може би липсата на фенове също се отрази, защото щеше да е по-различно, ако играем пред нашите фенове, но просто те имат състезатели, които играят заедно от година, част са от национални отбори и имат много повече опит. Всички са играли вече ВТБ Лига, която е далеч по-високо ниво от това, на което ние се състезаваме. Вижда се, че при тях нямаше напрежение. Стреляха фаулове над 90%. Нашите най-добри стрелци за 3 точки днес нямаха ден. Когато се получат така нещата, няма какво да направим. Те доминираха над нас физически, но и тактически играят по-зряло. Там, където имахме положения в защита да вкараме някои лесни точки, не успявахме, защото правехме технически грешки. Трябва време да се оправят грешките и да се натрупа опит. 


 Разочарованието не е чак толкова голямо, защото знаехме какъв противник имаме. Разочарован съм по-скоро от всичко това, което се случи до мача, защото сега да броим кой от състезателите е бил болен, кой беше контузен. Тауан Ейджи получи също контузия преди 3,4 дни и не можеше да тренира. Крис Минков пропусна три контролни мача, защото получи удар в коляното.. Станимир Маринов играе, но на приличи и отливи, защото физически още не е на ниво, което трябва да бъде. Всички знаем, че той беше заразен с коронавирус и е трудно да се възстанови. Това са дребни неща, но те се натрупват и в един момент се вижда резултатът. Ние нямаме толкова широк фонд от играчи, които могат да носят играта. Божидар Аврамов, който е доведен тук, за да бъде основен играч, той още не се включи с отбора. Много негативи за отбор от нашето качество и просто не успяхме да се преборим с всички неща.


 Вярвам, че този отбор ще изглежда съвсем по-различно до януари месец, когато започва другият европейски турнир. Имаме достатъчно време и да се сработим и да оправим нещата, които тактически и технически не са на ниво, което трябва да бъде, за да се състезаваме в евротурнирите. Надявам се да нямаме и повече здравословни проблеми. Очаквам да се представим на по-високо ниво и да играем по-добре от това, което днес показахме." 


 


Митко Димитров: “Определено не ни достигна опит в мача. Те са доста по-обигран състав от нас, играят повече време заедно, а ние има още къде да се развиваме. Мога да кажа, че в днешния мач ни надиграха в борбата, но вярвам, че нашият отбор има много голям потенциал. Не мисля, че загубата ще повлияе негативно на отбора, а напротив, това ще ни помогне да погледнем къде сме наистина спрямо другите отбори, да подобрим играта си и да се представим по-добре във вътрешното първенство и във ФИБА Къп.”