В социалната програма на общината за тази година се предвиждат средства за подпомагане на младите майки, за безплатен транспорт на възрастните хора в рамките на общината, за дейност на пенсионерските клубове, за деца и болни жители, които се нуждаят спешно от лечение, но нямат финансова възможност, за местната организация на инвалидите и други. Това каза кметът Георги Георгиев на днешния брифинг с медиите. „Неведнъж сме подчертавали, че една от основните задачи, които изпълнява ръководството на община Ботевград и общинския съвет, това е грижата за нашите граждани, особено за тези, които са в най-тежко положение”, заяви градоначалникът.
Георги Георгиев съобщи, че в момента се подготвя бюджетът на общината. „Ако държавната субсидия тази година е 10 000 000 лева, мисля, че нашият бюджет, в който е включена и инвестиционната ни програма, сигурно ще надхвърли 30 000 000 лева”, прогнозира той.  
Кметът сподели, че през 2012 година ще бъде довършен ремонтът на спортните площадки при зала „Балкан”, ще продължи изграждането на канализации, водопроводи и газопроводи, ще се асфалтират и възстановяват улици в населените места на общината, ще се работи и по реализация на проектите за нова спортна зала и реконструкция на градския форум, ще се извършва ремонт на детски градини и учебни заведения.